У НСЖУ заявили про побиття поліцією журналіста Нужненка, якому бризнули в очі сльозогінним газом під Радою

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко заявив, що поліція побила журналіста Сергія Нужненка, про якого раніше повідомлялося, що йому бризнули в очі сльозогінним газом на акції проти ринку землі

Про це голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко написав у Facebook.

"Розбиті окуляри, забій правої руки, численні синці та пошкоджена професійна камера - так 17 грудня пройшов робочий день фотокореспондента Радіо Свобода Сергія Нужненка, який постраждав від рук правоохоронців під час мітингу під Верховною Радою. Журналіст висвітлював акцію протесту проти продажу землі сільськогосподарського призначення, під час сутички між активістами та представниками поліції опинився в епіцентрі подій", - написав Томіленко.

За словами Томіленка, Нужненко написав заяви за трьома статтями - перешкоджання журналістській діяльності, нанесення тілесних ушкоджень та пошкодження журналістської техніки. При цьому заявник наголосив, що працювати йому завадии саме поліцейські.

Томіленко також навів слова самого Нужненка з приводу інцидента. 

"Працівник поліції (бувший Беркут) на мої крики "Преса" звертає на мене особливу увагу, і намагається вибити камеру і телефон, в сумі він збиває з мене окуляри і відштовхуює мене назад, я падаю на землю. Під час розгону і знесення наметового містечка працівники правоохоронних органів з такої сили б'ють мене в спину що я відлітаю на декілька метрів від місця, де стояв, і падаю на асфальт (пошкодили камеру) прямо під ноги бійців Нацгвардіі. Більше 10-15 з них пробігаються по мені, не даючи піднятись. Дякую поліції діалогу, яка мене витягнула. У райвідділку один з поліцейських мені сказав, що це не обов'язок поліції визначати професійна техніка у вас чи ні, журналіст перед ними, чи мітингувальник, і що там написано на посвідченні, і взагалі ви самі винні що були там", - розповів Нужненко.