38% українців підтримують ідею припинення вiйськових дiй на Донбасі, - опитування "Рейтингу"

За останній місяць зросла кількість респондентів, які вважають Росію країною-агресором щодо України (з 64% до 70%). Протилежної думки дотримуються 21% опитаних. Останніх найбільше на Півдні та особливо на Сході країни

Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи “Рейтинг”.

Майже дві третини опитаних підтримують дипломатичні шляхи вирішення проблеми на Донбасі. За останній місяць кількість прихильників воєнного шляху розв’язання питання окупованих територій дещо зменшилася. Найбільше їх серед симпатиків партії “Європейська солідарність”, найменше – “Опозиційна платформа – За життя”.

38% опитаних підтримують ідею припинення вiйськових дiй i визнання територій тимчасово окупованими, замороження конфлікту, 22% – за надання цим територіям статусу автономії у складі України. Лише 8% респондентів за їх повне відділення. З іншого боку продовження військових дій до повного відновлення української влади на Донбасі підтримують 16%.

Також чверть опитаних вважають що для встановлення миру на Донбасі потрібно менше одного року. Третина респондентів стверджують, що для цього потрібно від одного до п’яти років.

Дослідження проводилося 13 -17 грудня 2019 року.