8-річна дитина очолила рейтинг YouTube-блогерів з доходом $26 млн за рік

Восьмирічний хлопчик із США, який публікує огляди іграшок на своєму каналі в YouTube, став найбільш високооплачуваним блогером відеохостингу, заробивши за минулий рік 26 мільйонів доларів

Про це повідомляє BBC.

Його канал Ryan ToysReview дебютував в 2015 році і переріс в Ryan's World з 23 мільйонами передплатників. Хлопчик уже другий рік поспіль очолює рейтинг Forbes. У 2019 він заробив 26 мільйонів доларів. У Райана є своя лінія іграшок, колекції одягу і товарів для будинку, які продаються в Walmart і Amazon, телешоу на Nickelodeon і контракт з Hulu.

На другому рядку рейтингу найбільш високооплачуваних блогерів різного віку – автори каналу Dude Perfect. П'ять молодих людей діляться в мережі відеороликами трюків. Їхній дохід в 2019 році, за даними Forbes, склав 20 мільйонів доларів.

Замикає трійку лідерів п'ятирічна російська дівчинка Настя Радзинська. У минулому році вона разом з батьками покинула південь Росії, переїхавши в США. За підрахунками Forbes, дохід від її каналів, які вона веде разом з татом, в 2019 році склав 18 мільйонів доларів. Настя співпрацює з Dannon і Legoland, запустила лінію іграшок і мобільних ігор, а в наступному році планує випустити книгу.

У десятку найбільш високооплачуваних блогерів YouTube 2019 року також увійшли Rhett and Link (17,5 мільйона доларів), Джеффрі Стар (17 мільйонів доларів), Preston (14 мільйонів доларів), PewDiePie (13 мільйонів доларів), Markiplier (13 мільйонів доларів), DanTDM (12 мільйонів доларів) і VanossGaming (11,5 мільйона доларів).