Аграрний комітет працюватиме над законопроєктом про ринок землі до кінця грудня, - Юрчишин

Аграрний комітет збиратиметься 23 та 25 грудня, щоб розглянути всі правки до законопроєкту про обіг земель

Про це повідомив народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Юрчишин у кулуарах Ради, передає Еспресо.TV.

"З 1 січня мораторій автоматично не скасовується, тому що безумовною потребою є прийняти закон про ринок землі. Поки не буде закону про ринок землі ніякого скасування мораторію не буде, але я знаю, що призначено засідання аграрного комітету на 23, 25, і до кінця грудня. Зараз ставка дуже проста: пройти формально всі правки для того, щоб якнайшвидше в новому році приступити до розгляду цього питання", - сказав Юрчишин.

"Прикро, що це відбулось не одразу, згідно з регламентом, а лише після проведення акцій непокори, протистоянь", - прокоментував Юрчишин відкладення законопроєкту до результатів публічного обговорення і опрацювання у комітеті.

На запитання журналістів, чи можливо адекватно розглянути кожну правку всього за 30 секунд часу, згідно з регламентом, Юрчишин відповів, що теоретично можна, якщо депутат ознайомлений зі змістом правки, хоча вважає, що цього часу замало.

"Понад три тисячі правок від одної "Опозиційної платформи - за життя", при тому дуже просили, щоб правки за змістом не об'єднували, а розглядали окремо. Чи це не є законодавчий спам? Є!", - заявив депутат.

Також Юрчишин згадав про правки до законопроєкту:

"Ці правки, які спрямовані на більший захист українського сільгоспвиробника - звісно хотілося б, щоб вони обговорювалися адекватно і дали можливість висловитись не лише автору законодавчої ініціативи, але й зацікавленим сторонам, але ми розуміємо, що це питання надзвичайно заполітизоване, і тому є заклик до представників більшості не форсувати, розглядати так, щоб це була не імітація процедури, а повноцінна процедура, бо лише за таких умов можна вийти з якоюсь консолідованою позицією".

Наприкінці депутат додав, що не проти поправки від Зеленського про обмеження володіння землею до 10 тис. га землі на людину, хоча його партія пропонувала 5 тис.