Промоутер відмовляє Джошуа від бою з Усиком

Промоутер британця Ентоні Джошуа та українця Олександра Усика не хоче, аби боксери зустрічалися у першій половині 2020 року

Про це повідомляє BoxingScene.

На думку Едді Хірна, бій між чемпіоном світу у надважкій вазі за версіями WBA (Всесвітньої боксерської асоціації), WBO (Всесвітньої боксерської організації) та IBF (Міжнародної боксерської федерації) Ентоні Джошуа та Олександром Усиком стане насправді грандіозною подією, якщо українець проведе проміжний бій проти британця Дерека Чісори та здобуде над ним яскраву перемогу.

"Усик - Джошуа - це мега бій, але поки ще не зовсім. Якщо українець битиметься з Чісорою і яскраво переможе, то потім зустріч Усика з Джошуа може стати грандіозною подією в другій половині наступного року", - переконаний Хірн.

За словами промоутера, першим в черзі для Джошуа стоїть обов’язковий захист титулу IBF проти болгарина Кубрата Пулєва.

"Нам потрібно знайти вихід із ситуації і переговорити з керівними органами. Ми написали в IBF і WBO, щоб дізнатися, хто з обов'язкових претендентів повинен отримати бій з Джошуа першим. Ви не можете просто змусити Ентоні звільнити один з поясів. Існує ротаційна система, яка в хронологічному порядку говорить вам, хто йде першим. Це IBF", - пояснив Хірн.

Також він додав, що багато залежатиме й від результату поєдинку між володарем титулу WBC (Всесвітньої боксерської ради) американцем Деонтеєм Вайлдером та британцем Тайсоном Ф’юрі, адже Джошуа хоче зустрітися з його переможцем та стати абсолютним чемпіоном світу.

"Я також представляю інтереси Усика, тому я повинен відстоювати і його інтереси. Це трохи брудна ситуація, але Джошуа захищатиме свої титули проти того, кого йому призначать. Плюс він дійсно хоче бій за звання абсолютного чемпіона у надважкій вазі, тому ми чекаємо, що трапиться 22 лютого в бою між Вайлдером та Ф'юрі", - сказав Хірн.