"Доведеться робити нові кроки", - Сайдік про обмін полоненими

18 грудня у Мінську сторони не домовились про обмін полоненими та відведення, погодили лише "дотримання тиші"

Про це повідомляє видання "Радіо Свобода".

Спеціальний представник голови ОБСЄ у ТКГ Мартін Сайдік повідомив, що на засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання збройного конфлікту на Донбасі, що відбувалося 18 грудня в Мінську, не вдалося домовитися про обмін полоненими за формулою "всіх на всіх". 

"Сторони ґрунтовно обговорювали питання обміну полоненими, щоб реалізувати домовленості у Парижі. Доведеться зробити ще кроки, щоб досягти цього", - констатував Сайдік.

Сторони не домовились про обмін полонених, погоджений за результатами зустрічі "нормандської четвірки" в Парижі, що мав відбутись до Нового року.

Делегаціям довелося призначити ще одне засідання для обговорення питання обміну, яке почалося о 20:00 і затягнулося до пізнього вечора.

Представники ОРДЛО звинуватили Україну в тому, що вона начебто не погоджує механізм юридичної очистки на обмінюваних осіб, тобто зняття з них судимості. Немає також ясності щодо кількості осіб для обміну.

Тим часом, Росія не йшла на поступки і на засіданні гуманітарної підгрупи, і на зустрічі самої ТКГ, і вимагала від України домовллятися з терористами з ОРДЛО.