У Львові Святий Миколай приїхав вітати українських десантників на бронетранспортері

У Львові у день Святого Миколая українські військові святкували також 40-річчя від дня створення 80-ї окремої десантно-штурмової бригади

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Військові влаштували День відкритих дверей із показовими виступами, вітати десантників з ювілеєм бригади приїхав на бронетранспортері Святий Миколай, прихопивши мішок із подарунками для дітлахів - гостей заходу.

"Всі покоління, які пройшли через горнило цієї бригади, показали себе дуже гарно. Бригада з 1992 року служить українському народові, захищає його. Завжди бригада була першою. У ніч з 12 на 13 квітня 2014 року саме 3-тя десантно-штурмова рота здійснила героїчний марш по території, яку займали незаконні збройні формування від Луганська до Слов’янська, проводили розвідку", - розповів перший заступник секретаря РНБО Михайло Коваль, назвавши бригаду "взірцем для особового складу ЗСУ".

Окрему десантно-штурмову бригаду (початкова назва - 80-й парашутно-десантний полк) було сформовано у 1955 році. Перше місце дислокації підрозділу - литовське селище Гайджунай. У 1960 році полк передислокували в Баку, а з 1979 року - на Львівщину в місто Хирів. Відтоді підрозділ святкує 19 грудня День частини.

Десантники з 2014 року брали участь у звільненні Слов’янська, виконували бойові завдання у Георгіївці, Хрящуватому, Новосвітлівці, Красному, Круглику, Переможному, обороні Луганського аеропорту і боях за Донецький аеропорт.