Адміністрація Трампа виступила проти запровадження "пекельних" санкцій щодо Росії, - ЗМІ

Чиновник Держдепу США направив голові Сенату 22-сторінковий лист, в якому містився широкий аргумент проти нового законопроекту про санкції

Про це повідомляє The Daily Beast.

Раніше цього тижня Трамп заявив, що він жорсткіше ставиться до Росії, ніж його попередник. Водночас його підлеглі рішуче виступили проти законопроекту про введення нових санкцій проти Москви.

Законопроект про санкції на початку року представив сенатор Ліндсі Грем. Він призначений для покарання російських чиновників і компаній за агресію Москви проти України, а також за втручання у вибори в США в 2016 році, дії РФ в Сирії і напади на опозиціонерів.

Адміністрація Трампа виступає "рішуче проти" законопроекту, якщо до нього не внесуть низку змін.

Також в листі йдеться про те, що проект Грема може "завдати шкоди європейським союзникам Америки" і "порушити трансатлантичну єдність щодо діючих американських санкцій проти Росії".

На їхню думку, законопроект загрожує світовим енергетичним, товарним, фінансовим та іншим ринкам, оскільки спрямований «майже на весь спектр зовнішньої комерційної діяльності з Росією». Що може відбитися і на американських банках, які працюють в Росії, а також завдати шкоди активам менеджерів з США.

Нагадаємо, увечері 18 грудня (за київським часом - в ніч на 19 грудня) Палата представників Конгресу США схвалила обидві статті звинувачення в рамках процедури імпічменту президента Дональда Трампа.