Ми маємо абсолютно нефахову компанію урядовців - Княжицький про ініціативу скоротити виплати

В Україні абсолютно нефахова компанія урядовців. Про це в ефірі "Прямого" заявив народний депутат від партії "Європейська Солідарність" Микола Княжицький, коментуючи ініціативу Кабміну скоротити виплати

"Ми маємо абсолютно нефахову компанію урядовців. Я пам’ятаю 2014 рік – перший рік, який завершувався, коли Арсеній Яценюк був прем’єром. І тоді він сам в ручному режимі управляв, телефонував в казначейство і казав, скільки коштів і куди перерахувати. Тому що в казначействі був фактично нуль. Тоді почали збирати якісь мінімальні кошти, і все це робив особисто Яценюк.Після 2014 року ми про цю практику забули.

Зараз ми знову повертаємося до цієї практики. Тому що не лише для місцевих бюджетів Державний фонд регіонального розвитку не отримає коштів, а й армія не отримає коштів, поліція не отримає коштів, лікарні, школи, соціальна сфера – теж. Але сфера забезпечення, урядові установи, організації не отримають жодних коштів, окрім тих коштів, які можуть іти на зарплату", - заявив Княжицький.

Він переконаний, що катастрофічна ситуація з бюджетом пов'язана з тим, що митниця і податкова не виконують планів.

"І, звичайно, це катастрофічна ситуація, пов’язана з тим, що митниця і податкова не виконують планів, бо обіцянки були величезні. Прийшли нові люди у владу. Якщо хтось думає, що вони побороли корупцію, то ні. Бо свідчення порожнього бюджету – це свідчення двох речей: збільшеної корупції на бюджеті, по-перше, а по-друге, невміння господарювати й ефективного плану працювати з податковою та митницею. Тому, звичайно, для мене це катастрофічна ситуація. Треба було вивести країну на нормальний, сильний економічний рівень і досягти росту ВВП майже в 5% (4,7) для того, щоб знову через стільки років після Майдану опинитися з порожнім бюджетом. Це просто соромно", - додав він.