Вбивство Шеремета: Антоненко подав в суд на Зеленського, Рябошапку і Авакова

Підозрюваний у справі вбивства журналіста Павла Шеремета музикант-військовослужбовець Андрій Антоненко подав позов на посадових осіб, які "зганьбили його репутацію"

Зміст

Про це адвокат Святослав Жерновніков написав у Facebook.

"До Печерського суду, від Андрія Антоненка (Riffmsater), подано позов до посадових осіб, які зганьбили його репутацію", – зазначив він.

Як сказано в заяві, під час брифінгу представника МВС було повністю проігноровано норму за принципом презумпції невинуватості.

"Під час проведення вказаного брифінгу було проявлено повну зневагу до принципу презумпції невинуватості, закріпленої у ст. 62 Конституції України, п. 10 ст 7 КПК України, та вщент розтрощений принцип недоторканості честі і гідності громадянина і людини, передбачений ст.ст. 3, 21, 24, 28, 34, 68 Конституції України", — зазначається в позовній заяві.

Нагадаємо, 12 грудня Національна поліція затримала підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета.

  • У вбивстві журналіста підозрюють музиканта і військового Андрія Антоненка (Riffmaster), дитячого хірурга Юлію Кузьменко та військову медсестру Яну Дугар.
  • Ще двоє людей - подружжя ветеранів АТО Інна та Владислав Грищенки - є фігурантами справи про вбивство Павла Шеремета, але затримані в іншій справі - щодо замаху на життя людини на Івано-Франківщині.
  • Печерський райсуд Києва ухвалив помістити підозрювану у вбивстві журналіста Павла Шеремета військову медсестру Яну Дугарь під цілодобовий домашній арешт.
  • 13 грудня Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід Юлії Кузьменко, яку підозрюють у виконанні вбивства журналіста Павла Шеремета.
  • 14 грудня Печерський суд Києва взяв під варту на два місяці без можливості внесення застави військового, музиканта Андрія Антоненка на позивний Riffmaster, якого звинувачують у організації вбивства журналіста Павла Шеремета.
  • Захист підозрюваного у справі вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка заявляє про ймовірність упередженості з боку слідчих.