Я б не називала це "великою дірою", - Маркарова про причини, через які відбулося недовиконання бюджету за доходами

Міністр фінансів Оксана Маркарова повідомила про низку причин, через які відбулося недовиконання дохідної частини бюджету в поточному році

Про це вона заявила під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає Еспресо.TV.

"В першу чергу це ПДВ з увезених на територію України товарів. Це те, що ми говоримо про доходи митниці. В чому тут причина недовиконання, яке є доволі значним у 2020 році. По-перше, це низка рішень, які були ухвалені після того, як був затверджений бюджет на 2019 рік. В грудні 2018 року було внесено поправку, яка надала пільгу, але вона не була врахована в бюджеті на ввезення обладнання для альтернативної енергетики. Це, як відомо, коштувало нам 9 млрд недоотрималих грошей". Я б не називала це “великою дірою”. В нас немає недовиконання понад 15%. Ми не знаходимося біля цієї цифри. У нас є сім днів. Хочу запевнити, що всі видатки будуть точно сплачені без проблем. Що стосується доріг. Це спеціальний фонд, ці кошти “не згорають”. Тому треба вчасно готувати документи, все, що "Автодор" подає”, - сказала Маркарова.

Також вона зазначила, що на недовиконання податків вплинула рентна плата за видобування вуглеводнів, через яку недоотримано близько 11 млрд.