Пожежа в Одесі: урядова комісія назвала причину трагедії у коледжі

Урядова комісія назвала основною версією пожежі у Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу займання побутового електрообладнання

Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук у telegram.

"За основною версією, це сталося через займання побутового електричного обладнання на третьому поверсі коледжу. Звідти пожежа поширилася. Люди не могли евакуюватися, бо один із виходів був зачинений. Основними причинами є недбале ставлення керівництва та персоналу коледжу до протипожежної безпеки. Безпосередні причини та винуватців трагедії визначить суд", - написав Гончарук.

Прем'єр пообіцяв, посилити в Україні відповідальність за порушення пожежної безпеки, запровадити добровільне страхування цивільно-правової відповідальності та перевірити усі будівлі.

Також Гончарук повідомив, що вже звільнено керівника Головного управління ДСНС в Одеській області Віктора Федорчака та його заступника Михайла Вовка. 20 грудня було призначено нового очільника Головного управління ДСНС – Шулюка Вадима.

"Винні понесуть відповідальність. Зробимо все для недопущення таких жахливих випадків у майбутньому", - пообіцяв Гончарук.