Трамп оголосив про створення космічних військ США

Президент США Дональд Трамп оголосив про створення космічних військ

Про це повідомляє DW.

Трамп назвав створення космічних військ "великим кроком", під час підписання прийнятого Конгресом законопроекту в рамках нового оборонного бюджету США на 2020 рік.

За словами глави Білого дому, космос є майбутнім місцем військових дій, і в ньому буде "багато відбуватися".

У свою чергу, міністр оборони США Марк Еспер вказав, що завданням космічних сил стане захист домінуючої позиції Вашингтона в космосі.

"Наша залежність від можливостей, що спираються на підтримку з космосу, різко зросла", - сказав він. Еспер порівняв створення космічних військ з формуванням у 1947 році військово-повітряних сил.

Конгрес США схвалив створення космічних військ 17 грудня. Вони стануть шостим родом збройних сил поряд з сухопутними, військово-повітряними і військово-морськими військами, а також береговою охороною і морською піхотою. За даними Пентагону, загальна чисельність космічних військ США складе на початковому етапі 16 тис. військовослужбовців і цивільних співробітників, командувачем стане генерал Джей Реймонд.

У законопроекті зазначено, що одне із завдань нових американських космічних військ - захищатися від агресії і проводити операції в космосі. Відзначається, що поки в космічні війська не будуть наймати нових військових, вони будуть рекрутовані з військово-повітряних сил.