Йованович заблокувала повернення Україні $7 млрд Януковича, - Луценко

Колишній генеральний прокурор Юрій Луценко звинуватив експосла США Марі Йованович у блокуванні повернення до бюджету України $7 млрд, вкрадених президентом-втікачем Віктором Януковичем

Про це Луценко заявив у етері програми "Свобода слова" Савіка Шустера, повідомляє "Інтефакс-Україна".

За словами Луценка, що експосол США в Україні Марі Йованович заблокувала його зустріч з генпрокурором США і керівництвом ФБР, що зробило неможливим повернення до державного бюджету країни $7 млрд, вкрадених оточенням президента Віктора Януковича.

"Йованович у своїх свідченнях в Конгресі говорить дослівно наступне: "Луценко звернувся з проханням організувати зустріч з високопосадовцями США. Ви знаєте, що для цього він повинен подати інформацію про тему, яку він хоче обговорити. Луценко повинен був подати цю інформацію легальному представнику ФБР при посольстві в Україні, але він ніколи цього не робив". Так сказала Йованович, будучи під присягою. А ось у мене в руках лист ГПУ, яка надала посольству США тему, стосовно якої я хотів зустрітися. Тема ця - $7 млрд вкрадених в України грошей, які знаходяться в одному з хедж-фондів США. Ось бланк, ось наша печатка і підпис мого заступника. Між іншим, це означає брехня під присягою пані Йованович. Це також означає, що вона заблокувала можливість розслідування і повернення в нашу, змучену корупцією і війною, країну $7 млрд", - сказав Луценко.

Він зазначив, що Йованович, як представниці Демократичної партії США було невигідне повернення Україні $7 млрд, оскільки хедж-фонд Franklin Templeton, на рахунки якого були виведені ці кошти є ключовими інвесторами передвиборчої компанії Демократичної партії США. Він додав, що організатором імпічменту президента США Дональда Трампа в Конгресі був представник Демократичної партії і один з інвесторів фонду Franklin Templeton.