На ваших руках кров: Помпео засудив вето Росії та Китаю на гуманітарну допомогу Сирії

Держсекретар США Майк Помпео назвав ганебним вето Росії та Китаю на резолюцію Ради безпеки ООН, яка дозволяла доставляти гуманітарну допомогу сирійцям

Про це повідомляє "Голос Америки".

"Вето Російської Федерація та Китаю на резолюцію, яка дозволяє доставляти гуманітарну допомогу мільйонам сирійців є ганебним. Росія та Китай, які вирішили зробити політичну заяву шляхом протистояння цій резолюції, на ваших руках кров", - сказав Помпео.

Резолюція передбачала продовжити на один рік доставку гуманітарної допомоги з території Туреччини та Іраку 4 млн сирійців, які постраждали від конфлікту, що триває з 2011 року.

Опоненти резолюції висловили занепокоєння, що допомога ООН не попаде у райони провінції Ідліб та інші контрольовані опозицією регіони, якщо не буде досягнуто альтернативної домовленості перед тим, як закінчиться строк дії поточної резолюції через три тижні.

За словами Помпео, зараз немає альтернативи транскордонним постачання гуманітарної допомоги ООН і доставці продовольства мільйонам сирійців - принаймні доти, поки сирійський режим не припинить вести війну проти власного народу.