Зеленського привели до влади, щоб він повторив шлях Лукашенка у Білорусі,- Безсмертний

Політичний стиль,а також спосіб дій і мислення чинного президента Володимира Зеленського вже нагадує правління Олександра Лукашенка у Республіці Білорусь. Це зроблено навмисно і матиме точно такі ж наслідки

Про це заявив український політик і дипломат, український посол у Мінську в 2010-2011 роках Роман Безсмертний в ефірі програми "Студія Захід" з Антоном Борковським, яка вийшла на телеканалі Еспресо.TV ввечері 21 грудня 2019 року.

"Насправді, Зеленського, як особу і приводили до влади для того щоб маніпулювати ним і десь вести його дорогою, такою як ведуть Лукашенка. Це ж не випадково спочатку провели соціологічне опитування, що українці на перше місце ставлять Лукашенка з точки зору його функції як президента. І ось ця тактика - спочатку сісти за стіл переговорів з Зеленським (Путін із Зеленським - ред.), який не розуміє суті питань, загнати його в кут, далі дискредитувати його через ідеї і формування нездатності дати відповідь на питання землі, війни і миру, столиці і т.д.", - зазначив він.

Читайте також: "Децентралізація" від Зеленського - спроба перетворити Україну на авторитарну та поліцейську державу

При цьому, як пояснив Безсмертний, гучні політичні вбивства та скандали навколо них також посилюватимуть залежність Зеленського від Москви, як це вже не раз було у випадку із Лукашенком.

"Потім очевидно, що треба очікувати, що відбудеться те, що відбулося з головою ЦВК Білорусі Гончарем і з міністром внутрішніх справ Захаренком (викрадені та страчені - ред.). Я дуже боюся оцих речей, бо ось це все дуже нагадує нинішню ситуацію навколо вбивства Шеремета. Ось тут треба шукати речі, які Кремль буде розігрувати через свої КГБшні схеми і через агентуру свою КГБшну, яка знаходиться в Україні",- заявив гість студії.

"Я завжди негативно ставився до Лукашенка... Лукашенко, такий як Лукашенко, але його руками Кремль робить свою роботу. Я дуже остерігаюся того, що Кремль руками Зеленського буде робити те, що Кремль робить руками Лукашенка в Білорусі", - наголосив політик.