У лікарні Дніпра помер ветеран АТО і боєць ООС Олександр "Таліб" Баранов

У п'ятницю, 20 грудня, у шпиталі Дніпра помер молодший сержант 53-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Олександр Баранов (позивний "Таліб")

Про це повідомляє у Facebook прес-служба 53-ї ОМБр.

"На 55 році життя зупинилося серце захисника України, молодшого сержанта Баранова Олександра Анатолійовича "Таліба". Лікарі тиждень боролися за життя воїна, та він так і не прийшов до тями після інсульту. Смерть завжди трагічна й несподівана. Чоловік пройшов дві війни, а смерть настигла його на мирній землі", - йдеться у повідомленні.

Олександр Баранов народився 22 червня 1965 року в Маріуполі Донецької області, де і проживав. Він брав участь у війні в Афганістані в 1984-1986 роках, після чого служив у міліції, працював на цивільній роботі. Коли почалася російська агресія, Олександр Баранов заявив по свій громадянський обов'язок перед Україною і пішов на фронт. Із 2015 року служив у 3-й роті 1-го батальйону 53-ї ОМБр.

"У своєму підрозділі Таліб був заступником командира бойової машини, навідником-оператором, справжнім воїном, захисником, бойовим товаришем! Побратими його дуже поважали, нерідко зверталися за порадою як до старшого товариша", - розповіли в бригаді.

В Олександра Баранова залишилися дружина, четверо дітей та шестеро онуків.

Прощання з воїном заплановане у Маріуполі на 12:00 понеділка, 23 грудня.