Терорист "ЛНР" отримав 9 років за підготовку терактів проти політиків та активістів на доручення РФ

До 9 років позбавлення волі засуджено ватажка терористично-диверсійної групи, який за завданням російських спецслужб готував теракти проти українських державних та громадських діячів

Український суд засудив ватажка диверсійної групи терористичної організації "ЛНР" на прізвисько "Мордвін" до 9 років позбавлення волі за підготовку терактів проти українських державних і громадських діячів

Про це повідомляє у Facebook прес-служба СБУ.СБУ затримала терориста у липні 2017 року в Харкові, де він планував влаштувати вибухи у пожвавлених місцях. Спецлужба встановила, що у 2014-2016 роках терорист командував підрозділом у структурі "КДБ ЛНР", а у складі 2-го армійського корпусу "народної міліції "ЛНР" бойовик воював проти українських військових під Дебальцевим.

"Мордвіна" завербували представники Генштабу РФ та 2-го армійського корпусу "народної міліції "ЛНР" громадянин РФ Кудрін Д. І. на прізвисько "Хуліган" та громадянин України Дерусовим С. Г. на прізвисько "Одеса".

Після затримання терорист повідомив СБУ про існування так званого "чорного списку" українських державних і громадських діячів, яких планували ліквідувати спецслужби РФ з метою залякування патріотично налаштованих громадян і дестабілізації громадсько-політичної ситуації та штучного загострення внутрішньополітичних протиріч.

Терориста визнано винним у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.