Лукашенко запрошує дати свідчення у Білорусі спецпризначенця, який звинуватив його у створенні "ескадронів смерті"

Президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив Слідчому комітету (СК) провести перевірку в зв'язку з інформацією, оприлюдненою Юрієм Гаравскім

Останній називає себе колишнім бійцем спеціального загону швидкого реагування (СОБР) внутрішніх військ МВС РБ., повідомляє DW.

Він розповів, що в 1999 році за наказом засновника СОБР підполковника Дмитра Павличенко брав участь у викраденнях і вбивствах опозиційних політиків, які добивалися відставки Лукашенка. Білоруський президент дав інтерв'ю головному редактору радіостанції "Ехо Москви" Олексія Венедиктова і прокоментував відповідну публікацію. Повна запис їх бесіди опублікована у вівторок, 24 грудня, на сайті радіостанції.

"Я негайно дав команду, коли мені прес-служба доповіла", - заявив Олександр Лукашенко, назвавши інтерв'ю Гаравского "шматком вкидання". За словами Лукашенка, він зажадав "негайно запросити в Слідчому комітеті інформацію", оскільки "кримінальну справу продовжує існувати".

"Нехай він (Гаравскій. - Ред.) Приїде, дасть свідчення, він же вже публічно заявив, хто його тут вб'є?" - зазначив Лукашенко. Він уточнив, що вже зажадав від голови СК Івана Носкевіча скласти відповідний запит.

"Негайно, кажу, запитайте, якщо не дадуть, ми його оголосимо в розшук", - попередив президент Білорусі.