Розробка йде за планом: Путін знову лякає "суперзброєю", яка "не має аналогів"

Президент РФ Володимир Путін заявив, що робота над новітньою зброєю, яка не має аналогів в світі, йде згідно з планом

Про це він повідомив на розширеному засіданні колегії Міноборони Росії, пише Інтерфакс.

Зокрема, російські військові фахівці продовжують роботи над міжконтинентальною балістичною ракетою підвищеної потужності "Сармат", гіперзвуковою ракетою "Циркон", підводним апаратом "Посейдон" і крилатою ракетою з ядерною силовою установкою "Буревісник".

За словами Путіна, на відміну від Радянського Союзу, який "наздоганяв" США в розробці ядерної зброї і міжконтинентальних ракет, Росія на даному етапі займає першість.

"Доганяють нас. У жодній країні світу немає гіперзвукової зброї взагалі, гіперзвукової зброї континентальної дальності тим більше", - сказав очільник Кремля.

Згідно з планами Міноборони РФ, випробування нової міжконтинентальної балістичної ракети Сармат будуть завершені в 2021 році.

Путін додав, що на озброєння ракетних військ стратегічного призначення почав надходити новітній, гіперзвуковий ракетний комплекс стратегічної дальності з плануючим крилатим блоком "Авангард".

На озброєнні вже стоять гіперзвукові комплекси авіаційного базування "Кинджал" і лазерні бойові комплекси "Пересвет".

"Буревісник", також відомий як "Skyfall", пройшов випробування один раз на початку цього року, а до цього зброю тестували чотири рази з листопада 2017 року по лютий 2018 року. Кожне випробування було невдалим.

У розвідці США кажуть, що найдовший політ "Буревісника" тривав лише 2 хвилини, а найкоротший запуск - лише 4 секунди. Всі випробування, вочевидь, свідчать, що ядерне "серце" крилатої ракети не спрацьовує. Саме тому зброя не може досягти тієї мети, якої прагне Путін.