Шпигуни "ЛНР" отримали 3 і 5 років тюрми за "злив" даних про Об'єднані сили і жителів Луганщини на службі України

Двом колаборантам, що доносили на українських військових, суд присудив 3 та 5 років позбавлення волі

Про це повідомляє Служба безпеки України.

"Два інформатори незаконних збройних формувань терористичної організації "ЛНР", яких затримали контррозвідники СБУ, отримали тюремні терміни", - повідомляють у СБУ.

Служба безпеки розповідає, що інформатори були з Новоайдарського району та Лисичанська. Вони передавали куратору інформацію про дислокацію та переміщення військової техніки ЗСУ.

"Так після чергового "зливу", бойовики здійснили спробу прориву лінії оборони, що супроводжувалось артилерійським обстрілом українських позицій. Як наслідок - пошкоджено військові та цивільні об’єкти", - додають правоохоронці.

Також у Службі наголошують, що інформатори передавали бойовикам списки місцевих мешканців, які служать в українських військових підрозділах та правоохоронних органах.

"Під час обшуків у злочинців було вилучено вибухівку та боєприпаси, а також засоби зв’язку для спілкування з кураторами. Серед виявлених засобів ураження: тротилова шашка, граната Ф-1, набої різного калібру, комп’ютерна техніка та мобільні пристрої, які використовувалась для передачі ворогу розвідувальної інформації", - розповідають в СБУ.

В Службі додають, що обвинувачені повністю визнали свою вину.  Їм призначено покарання за ч. 1 ст. 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), а також ч. 3 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України та засуджено до п’яти та трьох років і трьох місяців позбавлення волі.