У Росії суд забороняє проводити зйомку у справах затриманих кримських татар, - "Кримська солідарність"

23 грудня у російському Ростові-на-Дону суддя Південного окружного військового суду заборонив зйомку відкритих засідань у бахчисарайській "справі Хізб ут-Тахрір" громадським журналістам "Кримської солідарності"

Про це у Facebook повідомляє спільнота "Кримської солідарності".

"Не дозволяється відео, фотофіксація і інтернет-трансляція судового процесу. Повторюю, це рішення. Тому, до відома. Особи, які хочуть вести фото- або відеотрансляцію під час перерви або до початку судового процесу, можете звернутися до голови з відповідною заявою", - заявив суддя Зубаіров на початку судового засідання, цитуючи рішення голови суду Птіцина М.Ю.

Також активісти повідомляють, що суд відмовив у дозволі проводити зйомку представникам російських ЗМІ.

На подане клопотання голова Південного військового суду усно відмовив кореспонденту працювати навіть в перервах, до і після судового засідання, попри той факт, що він планував знімати тільки підсудних і захисників, що не заперечують проти фото- і відеофіксації.

"Раніше робота ЗМІ не обмежувалася судовою колегією у даній справі на чолі з головуючим в судовому засіданні Зубаіровим Різваном, призначеним суддею Північно-Кавказького окружного військового суду рішенням президента РФ Володимира Путіна", - підкреслюють у "Кримській солідарності".