"Вбивць дітей не міняємо": у Харкові відбувся протест проти видачі РФ обвинувачених у теракті біля Палацу спорту

У середу, 25 грудня, у Харкові відбулась акція протесту проти видачі Росії обвинувачених у теракті 22 лютого 2015 року Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького і Сергія Башликова в обмін на заручників і полонених

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Їхня провина повністю доведена слідством, і якщо нині ми віддамо терористів Росії, це створить небезпечний прецедент, який означатиме, що будь-хто може приїхати, влаштувати теракт, а потім його обміняють і він залишиться не покараним", – заявив активіст Валентин Бистріченко.

"Радіо Свобода" з посиланням на власні джерела зазначає, що усі троє обвинувачених у теракті наразі є у списках для обміну, який, відповідно до домовленостей Тристоронньої контактної групи в Мінську, має відбутися до кінця поточного року.

Напередодні адвокати обвинувачених заявили виданню, що про внесення їхніх підзахисних у списки обміну з російською стороною їм достеменно не відомо, проте вони розраховують на такий розвиток подій.

Нагадаємо, 22 лютого 2015 року біля Палацу спорту в Харкові під час урочистої ходи з нагоди річниці перемоги Революції гідності прогримів вибух, у результаті якого загинули четверо людей, у тому числі неповнолітній школяр Данило Дідик. Ще 9 людей зазнали поранень.

26 лютого 2015 року співробітники СБУ за підозрою у вчиненні теракту затримали трьох жителів Харківщини - Володимира Дворникова, Віктора Тетюцького і Сергія Башликова. Усім трьом оголосили підозру за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю).

22 квітня 2015 року обвинувальний акт доправили до Фрунзенського районного суду Харкова. Обвинувачені своєї провини не визнали.