Російська залізниця до Криму: прокуратура АРК відкрила справу через прибуття потягу на півострів

Прокуратура Автономної Республіки Крим почала кримінальне провадження за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України потягом компанії "Гранд-Экспресс", який прибув із російського Санкт-Петербурга до окупованого Росією Криму

Про це повідомляє у Telegram-каналі прес-служба АР Крим.

"Прокуратура АР Крим зареєструвала кримінальне провадження за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України компанією "Гранд-Экспресс", що організувала перевезення  пасажирським потягом Санкт-Петербург-Сімферополь", - йдеться у повідомленні.

Провадження відкрито за ч. 1 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Санкція за цією статтею передбачає позбавлення волі на термін від 2 до 5 років із конфіскацією транспортних або інших засобів вчинення злочину.

"У ході досудового розслідування буде надана правова оцінка незаконним діям посадових осіб компанії перевізника, а також незаконному запуску залізничного сполучення між РФ та Кримським півостровом, оскільки такі дії країни-окупанта грубо порушують державний суверенітет і територіальну цілісність України, свідчать про нехтування загальновизнаними принципами та нормами міжнародного права", - зазначили в прокуратурі.

Російський потяг проїхав мостом через Керченську протоку близько 02:00 середи, 25 грудня. О 9:25 за кримським часом потяг прибув до окупованого Севастополя.