Вимагання працівниками СБУ хабарів у бізнесу: у схемі задіяли чиновників стратегічного держпідприємства

До схеми з вимагання співробітниками СБУ хабарів у комерсантів були залучені чиновники держпідприємства стратегічного значення "Артемсіль"

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

"Серед учасників схеми встановлено - заступника начальника управління Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях, заступника начальника одного з відділів Управління Служби безпеки України в Запорізькій області, а також ряд службових осіб держпідприємства стратегічного значення "Артемсіль", - йдеться у повідомленні.

Зловмисники за попередньою змовою  створювали штучні перешкоди підприємцям під час процедури підписання актів-приймання виконаних робіт, затягували терміни перерахунку грошей за виконані роботи, надсилали офіційні листи до уповноважених суб'єктів із вимогою перевірок у підприємців.

Створивши підприємцям складнощі у роботі, зловмисники вимагали хабари в розмірі 15% від суми укладених договорів.

Водночас міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов назвав держпідприємство "проблемним" і анонсував зміну його керівництва.

"Артемсіль" є великим проблемним підприємством. Воно пройшло в підпорядкування Мінекономіки від МінАПК. Публічно та приватно є дуже багато нарікань на схеми-прокладки при продажі товару. Це вже давно під увагою Мінекономіки. Ми готуємо кадрові рішення. На сьогодні є чотири кандидати на во. Остаточно ми визначимось найближчим часом. Мінекономіки має той самий підхід до всіх проблемних підприємств. Призначається во, заводиться нова команда та аудит, відкривається конкурс на керівництво", - написав Милованов у Facebook.