Обмін полоненими: четвірку обвинувачених у захопленні будівлі поліції в Маріуполі відпустили з-під варти

Четверо обвинувачених у захопленні будівлі поліції в Маріуполі в 2014 році були відпущені з-під варти у зв'язку з внесенням до списку на обмін полоненими між Україною і ОРДЛО

Про це повідомляє “сайт міста Маріуполя 0629”.

“Всі четверо написали заяви з проханням про включення до списку обміну на незаконно утримуваних бойовиками та РФ українців”, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що захоплення будівлі поліції Маріуполя сталася групою бойовиків 9 травня 2014 року. Під час звільнення будівлі загинули 13 осіб. Під час звільнення будівлі частина терористів переодяглася і зуміла безперешкодно покинути оточений район. На лаві підсудних опинилися лише четверо осіб.

Затриманим Дружиніну, Стрельниковичу, Скрипнику і Бірюкова інкримінують умисне вбивство, створення терористичної угруповання, зберігання зброї. На засіданнях суду вони поводилися зухвало, надягали георгіївські стрічки.

"Проти обміну сьогодні на суді виступила тільки одна жінка - мати загиблого міліціонера Михайла Єрмоленка. Вона вимагала від суду довести розслідування до кінця. Вона звинуватила суд у навмисному затягуванні процесу (суд у справі банди Мангуста не збирався, як мінімум, протягом 2017 і половини 2018 року)”, - зазначається в повідомленні.

Однак адвокат обвинувачених Віталій Омельченко заявив Тетяні Єрмоленко, що серед тих, хто сидить на лаві підсудних, вбивці її сина немає.