Побиття жінки-військовослужбовця на Одещині: постраждала розповіла подробиці і заявила про корупцію в підрозділі

В інциденті з побиттям в одній із військових частин в Одеській області постраждала рядова Наталія Куліш

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Інцидент трапився 14 грудня у військовій частині А3438. За словами військової, тілесних ушкоджень їй завдала товаришка по службі Віра Загороднюк.

"Нас відправили шити тенти на машини. Віра заявила, що не буде шити тенти та поїде додому, їй нібито важко це робити. Я почала обурюватися, зав’язався конфлікт, вона почала мене лаяти, а потім вдарила по зубах і вибила два. Синець на обличчі я замазувала, а зуби приклеїла і так ходила до 19 грудня. Потім поїхала до військового шпиталю", - розповіла Куліш.

Постраждала зазначила, що побиття бачив командир роти забезпечення Михайло Савічев, проте сказав їй, що нібито нічого не бачив і що вона нічого не доведе.

Також Куліш розповіла, що Віра Загороднюк та ще одна військовослужбовець - Юлія Пономарьова - сказали слідчим, що 19 грудня прийшли в квартиру до Куліш, де їх зустріли двоє чоловіків, які нібито зізналися в її побитті.

За словами Куліш, конфлікти у підрозділі в неї почалися одразу після прибуття - з квітня 2019 року. Жінка служить кухарем, але, за її словами, їй доводилося працювати різноробочим, зокрема, ремонтувати приміщення, виконувати будівельні роботи. Куліш додала, що від початку говорила про корупцію в підрозділі, але заяву до військової прокуратури не писала через тиск і погрози.

"Я почала говорити про розкрадання сухих пайків, про те, що збирають з нас гроші, по 100-150 грн на місяць, невідомо на що. Мене викликав заступник командира частини з тилового забезпечення Дмитро Ангелюк та заявив, що "я або служу, або не служу" і погрожував звільнити мене за станом здоров'я", - сказала Куліш.

За даними видання, з квітня до грудня Куліш 5 разів лікувалась в шпиталі, в тому числі в неврології та гінекології.

Слова Куліш про розкрадання сухпайків Ангелюком наразі розслідуються - сам Ангелюк телефоном підтвердив виданню проведення розслідування, проте заперечив обвинувачення Куліш щодо корупції та погроз.