"Причорномор'я прекрасне і далеке від московських боліт", - у херсонській міськраді відповіли на претензії Путіна

Південь України, усупереч заявам президента РФ Володимира Путіна, завжди був і є українським в етнічному, географічному, ментальному і культурному аспектах

Відповідне звернення ухвалила Херсонська міська рада з ініціативи мера Володимира Миколаєнка, повідомляє пресслужба міськради.

"Причорномор'я настільки прекрасне і далеке від московських боліт, що важко уявити собі, як Путіну могло спасти на думку, що Росія має до нас якийсь стосунок. Південь України етнічно, ментально, географічно, культурно — український. Завжди був українським і завжди буде", - йдеться у тексті заяви, яку зачитав Миколаєнко.

У документі зазначається, що "споконвічні російські території — це болота під Москвою".

"Все інше — це території, якими московити заволоділи завдячуючи власній тваринній жорстокості і підступності. Порушуючи домовленості, нехтуючи обіцянками, використовуючи моменти слабкості сусідів, власноруч створюючи внутрішні кризи в сусідніх державах, вони зуміли побудувати велику імперію. Ця імперія стоїть на кістках - на кістках мільйонів людей, чиї життя не значили для московитів нічого. Це кістки і наших предків також», - зачитав Миколаєнко.

Згідно з результатами голосування, заяву підтримали 33 депутати.