Реалізується другий варіант підготовки беркутівців для обміну і відправки їх в "Д/ЛНР", - адвокати Небесної Сотні

26 грудня "Адвокатська дорадча група" прокоментувала можливу підготовку обвинувачених у розстрілі протестувальників на вулиці Інститутській 20.02.2014 р. до обміну полонених

Коментар про можливий обмін беркутівців "Адвокатська дорадча група" оприлюднила у Facebook.

"Сьогодні захист обвинувачених подав апеляційну скаргу на останню ухвалу про продовження запобіжного заходу їхнім підзахисним, яку виніс Святошинський районний суд м. Києва тиждень тому 19.12.2019. Це реалізується другий варіант підготовки беркутівців для обміну і відправки їх в т.з. "ДНР, ЛНР", - вважають адвокати.

Вони стверджують, що оскільки прокурори у справі не подали в четвер клопотання про зміну запобіжного заходу, задіяно "План Б" - апеляція захисту на продовження запобіжного заходу.

"Для того, щоб унеможливити "таємний розгляд" такої апеляції, більше 30-ти потерпілих особисто або через представників сьогодні подали до суду заяви про розгляд апеляційної скарги за їхньої участі, про завчасне повідомлення їх належним чином про час і дату розгляду, про направлення їм копій апеляції і недопущення порушення прав потерпілих". - повідомляють у "Адвокатській дорадчій групі".

Адвокати додають, що повідомлять додатково про час і дату розгляду та склад суду, як тільки стане відомо.

"Нагадуємо, потерпілі звернулись до Президента Володимира Зеленського з приводу недопущення обміну обвинувачених у вбивстві протестувальників беркутівців, зазначили про незаконність реалізації такого механізму і не відповідність обміну сторонніх до конфлікту осіб", - повідомляють наостанок адвокати.