Теракт у Харкові: прокурор просить відпустити обвинувачених, бо вони в обмінному списку

Прокурор просить суд відпустити трьох обвинувачених у теракті в Харкові біля Палацу спорту у 2015 році, бо Росія включила їх у список на обмін

Про це прокурор Володимир Лимар повідомив під час засідання суду у Харкові, передає hromadske.

"Я мушу констатувати, що російською стороною до списку обмінюваних осіб принципово включені (Сергій) Башликов, (Володимир) Дворніков та (Віктор) Тетюцкий", - сказав він.

У зв’язку з цим сторона обвинувачення просить суд звільнити усіх трьох з-під варти під особисте зобов'язання. Зазначимо, що перед цим прокурор спершу заявив, що наполягає на довічному ув'язненні для усіх обвинувачених, а потім він попросив про зміну запобіжного заходу в межах обміну.

Сторона потерпілих виступає проти обміну.

"Ми категорично заперечуємо. Ці особи не є членами військових угрупувань, не проводили військову діяльність в зоні конфлікту. Ті особи, що проводили включення до списку, призвели до прецеденту, коли РФ зможе включати навіть наркобаронів", — наголосив адвокат потерпілих Олег Головков.

Батько загиблого 15-річного Данила Дідика Андрій також виступив проти обміну.

"Вважаю, що вина цих тварєй доведена. Тому прошу усім трьом довічне ув'язнення. Окрім того, я проти зміни міри тримання", — сказав він.