У ФК "Севастополь" звинуватили Україну в занепаді кримського футболу

Генеральний директор футбольного клубу "Севастополь" Валерій Чалий заявив, що Україна та УЄФА знищують футбол в окупованому Криму

Про це із посиланням на російські ЗМІ повідомляє Еспресо.TV.

За словами Валерія Чалого, причиною занепаду футболу в Криму стало рішення УЄФА у 2014 році, на вимогу України, заборонити клубам з окупованого півострова грати в чемпіонаті Росії.

"Можу сказати прямо, на сьогоднішній день УЄФА та Україна знищують кримський футбол. По-іншому це назвати не можу. Проводяться змагання, але жодна федерація, ні кримська, ні севастопольська не входять до Російського футбольного союзу. У 2014-му році дві команди від Криму і одна від Севастополя почали виступати в південній зоні російської Професійної футбольної ліги. Україна подала протест, який в УЄФА прийняли і клуби знялися з чемпіонату. УЄФА прийняв рішення створити тут особливу економічну футбольну зону", - бідкається Чалий.

Також він незадоволений, що усі футболісти, які народилися до окупації, вважаються УЄФА українськими гравцями.

"Найголовніша біда в тому, що страждають місцеві футболісти, які народилися в український період. Навіть діти, які виступали в офіційних українських змаганнях. Всі вони проходять по електронній системі УЄФА, як українці. І якщо вони будуть грати в російських лігах, то будуть вважатися там легіонерами", - сказав Чалий.