Звіробій подала заяву про вчинення керівником ДБР Трубою кримінального злочину

Доброволець і активістка Маруся Звіробій (Олена Самбул) подала заяву про вчинення службового підроблення керівником Державного бюро розслідувань Романом Трубою

Про це Звіробій сказала журналістам після допиту в ДБР, передає Еспресо.TV.

"Сьогодні ми подали заяву на пана Трубу, у нас є підозра, що він вводить в оману суддів", - сказала Звіробій.

Активістка пояснила, що працівники ДБР надали їй документи, складені з процесуальним порушенням.

"До мене додому прийшли з ухвалою з Печерського суду. А якщо центральний апарат ДБР має до мене якісь претензії, то вони мали прийти з ухвалою Шевченківського суду. Щось не складається у людей із Шевченківським судом, зате дуже хорошо складається з Печерським. Це не може не привернути нашу увагу, тому відповідні заяви сьогодні ми залишили в канцелярії ДБР. Хотілося би пояснень із цього приводу і зробити акцент на цьому теж дуже би хотілося", - сказала Звіробій.

Адвокат активістки Андрій Писаренко уточнив, що заяву подано саме за статтею про про службове підроблення службовою особою правоохоронного органу.

"Було подано заяву про вчинення кримінального правопорушення за ст. 366 "службове підроблення службовою особою правоохоронного органу", а саме керівником ДБР", - сказав Писаренко.

Адвокат також додав, що у провадженні, в якому Звіробій допитували як свідка, їй майже нічого не роз'яснили.

"Фактично крім номеру Єдиного державного реєстру кримінальних проваджень нічого не було роз'яснено. Взагалі нічого. Ми розуміємо, що це стаття "посягання на державного діяча", - сказав Писаренко.