Інвестори припиняють фінансування інтернет-видання theБабель, яке пов'язують з Коломойським

Очільники інтернет-видання theБабель Катерина Коберник і Гліб Гусєв залишають проєкт, оскільки інвестори (Ігор Коломойський, чиї інтереси представляє Ярослав Пахольчук) з нового року припиняють його фінансування

Про це шефредакторка theБабель Катерина Коберник написала у Facebook і потім підтвердила цю інформацію «Детектору медіа».

“З нового року нинішнього theБабель більше не буде. Ми були онлайн рік і майже чотири місяці. Ще майже рік готували запуск. Одразу відповім на запитання «чому?» — фінансування проекту припинили. Чому — не знаю. Не запитуйте особисто, мені нічого не пояснили. Чи буде на цьому домені й далі виходити контент з новою командою — не знаю. Це вирішать акціонери, які залишилися. Мене й Гліба серед них не буде”, — написала вона.

Коберник уточнила, що їй стало відомо про припинення фінансування видання два місяці тому.

За словами шеф редакторки, разом з нею та головним редактором Глібом Гусєвим з видання йде частина команди. Нових проєктів Коберник поки не планує.

The Бабель розпочало роботу у вересні 2018 року. Шеф-редакторкою стала Коберник, на той момент заступниця директора департаменту нових медіа холдингу "1+1 медіа". Головним редактором став Гусєв.

На той момент у сайту The Бабель було четверо акціонерів, які володіли частками по 25%: виконавчий директор «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук, який представляв інтереси Коломойського, генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко, Катерина Коберник і Гліб Гусєв, який міг розподілити свою частку між членами редакції.

У серпні 2019 року, після обрання народним депутатом Олександр Ткаченко вийшов із числа співвласників ТОВ «Бабель», а його частка перейшла Ярославу Пахольчуку, який став власником 50% компанії.

У вересні 2019 року група 1+1 медіа звільнила Коберник з посади заступниці директора департаменту нових медіа, також її звільнили із сайту tsn.ua, яким вона керувала. Коберник заявила, що її звільнили через конфлікт з Олександром Ткаченком.