Суд залишив в СІЗО до 28 лютого звинувачену в замаху на бізнесмена ветеранку "Пуму" Грищенко

27 грудня Печерський суд Києва залишив під вартою ветеранку Інну Грищенко, позивний "Пума", яку разом з чоловіком підозрюють в замаху на бізнесмена з Івано-Франківщини у липні 2018 року

Про рішення суду повідомив блогер та громадський активіст Максим Діжечко із зали суду.

Прокурори просили продовжити арешт підозрюваній, наголошуючи на ризиках втечі Грищенко, перешкоджанні слідству, тиску на потерпілих та свідків, знищенню речових доказів. Сторона обвинувачення стверджувала, що на причетність Грищенко до злочину вказують результати експертиз, які встановили наявність ДНК "Пуми" на вибуховому пристрої та недопалках, які знайшли поряд з місцем злочину.

Також сторона обвинувачення заявила, що чоловік Інни Владислав Грищенко, який також затриманий і перебуває під вартою, передавав дружині записки із настановами. Їхній зміст прокуратура не озвучила в засіданні. 

Сама Грищенко назвала "тиском на волонтерів та добровольців" дану справу та справу вбивства Павла Шеремета.В суді вона заперечила свою причетність до обох з них. Також жінка запевнила, що не збирається тікати, готова носити електронний браслет, здати паспорти, а також надати доступ до відеокамер біля місця проживання, аби слідчі бачили хто до неї заходить.

"Я так розумію для себе, що йде якась підтасовка фактів для того щоб створити групу. Тому що, коли вже є такий резонанс, його треба підтримувати, щоб не вляпатися, даруйте, в сортир", - прокоментувала тези обвинувачення Пума.

Після продовження запобіжного заходу судом, активісти, що підтримують "Пуму" почали кричати "Ганьба!" та "Прокурори куплені".