Суд випустив з-під варти ексберкутівців, обвинувачених у розстрілах на Інститутській

Київський апеляційний суд задовольнив апеляційні скарги колишніх беркутівців, обвинувачених у справі про розстріли на Інститутській в лютому 2014 року

Про це повідомляє РБК-Україна.

За рішенням суду колишніх "беркутівців" Олега Янішевського, Павла Аброськіна і Сергія Зінченка відпустили з-під варти. Їх звільнять із СІЗО під особисте зобов'язання. Вони брали участь в судовому засідання по відеоконференції.

Також суд скасував домашній арешт двом іншим ексберкутівцям, обвинуваченим у цій справі, — Сергію Тамтурі та Олександру Маринчена. Їх усіх звільнили під особисте зобов'язання.

Святошинський райсуд розглядає по суті справу проти п’яти колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут" Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського. Їм інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та завдання тілесних ушкоджень активістам Майдану.

Усього, за даними ГПУ, вдалось ідентифікувати 25 правоохоронців, які стріляли на Інститутській. 20 із них зараз у розшуку.

У лютому 2018 року суд об’єднав кримінальні провадження щодо Маринченка, Тамтури, Янішевського, обвинувачуваних у розстрілі 49 активістів Євромайдану, з провадженням щодо Зінченка і Аброськіна, яких обвинувачували в убивстві 39 майданівців 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській.