Ігор Луценко пояснив, чому заочний суд над звільненними ексберкутівцями неможливий

Народний депутат України VIII скликання, ветеран війни на Сході Ігор Луценко навів підстави, згідно з якими повідомлення щодо можливості нібито подальшого заочного судового процесу над звільненими на вимогу Росії причетними до розстрілів на Майдані колишніми бійцями "Беркуту " є, як він вважає,"свідомою брехнею і частиною цієї спецоперації"

Про це він написав у себе на Facebook, передає Еспресо.TV.

"Прикінцевими положеннями до КПК (Кримінально-процесуального кодексу - ред.) було передбачено, що прокуратура втрачає право на "заочку", коли слідство переходить в ДБР. Справа "беркутів" передана до суду прокуратурою, досудове слідство робила прокуратура, такого провадження апріорі нема зараз в ДБР. Тому, щоб подати "заочку" на "беркутів", треба, щоб справу передали в ДБР і в суді почали абсолютно все заново. Це, мабуть, роки", - зазначив політик.

Отож, нині, за його словами, ми маємо "розвал головної кримінальної справи Майдану, котра стосувалася масового вбивства майданівців з вогнепальної зброї 20-го числа".

"Держава Україна фактично звільнила від покарання підозрюваних у найрезонанснішому злочині в її новітній історії", - підсумував Луценко.