Жест, який має відновити довіру між сторонами конфлікту, - Макрон та Меркель відреагували на обмін полоненими

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон назвали позитивним кроком обмін полоненими на Донбасі

Про це йдеться в заяві представника німецького уряду Мартіни Фіц, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон вітають звільнення ув'язнених, яке відбулося сьогодні, і їх обмін на сході України", - йдеться в заяві.

За словами Фіц, цей крок був обумовлений лідерами країн "нормандського формату", до якого входить Україна, Росія, Німеччина і Франція, на саміті 9 грудня.

"Канцлер і французький президент дякують учасникам тристоронньої контактної групи під егідою ОБСЄ за зусилля, які привели до цього обміну", - сказала Фіц.

За словами представниці німецького уряду, в світлі Нового року і Різдва обмін полоненими - це "довгоочікуваний гуманітарний жест", який повинен "допомогти відновити довіру між обома сторонами" конфлікту.

"У рамках продовження наступного саміту, який опікуватиметься політичними питаннями і питаннями безпеки напередодні місцевих виборів, Німеччина і Франція в найближчі місяці продовжить свої зусилля в "нормандському форматі", - заявили в уряді ФРН.