РФ видворила до України ялтинського блогера Гайворонського, який підтримував анексію Криму, - Чубаров

Росія видворила з окупованого Криму на материкову частину України заарештованого раніше ялтинського блогера Євгена Гайворонського

Про це повідомив у Facebook голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Євгена Гайворонського, журналіста, який жив в тимчасово окупованому Криму та під час вторгнення російських військ підтримав дії Росії по захопленню Криму, сьогодні вночі депортовано на материкову частину України. Як повідомив Євген Гайворонський, його, в супроводі співробітників ФСБ і міграційної служби Росії було видворено в районі прикордонного переходу між Росією і Україною Чертково-Мілове", - написав Чубаров.

За даними Чубарова, з Луганщини Гайворонський попрямував до Бахмута Донецької області, звідки планує їхати до Києва.

Раніше повідомлялося, що Гайворонського тримають у в'язниці для іноземців у Краснодарському краї.

Євген Гайворонський народився в Донецьку, навчався на журналіста, потім працював за фахом. У Ялті прожив кілька років, працював прес-секретарем в місцевій проросійській громадської організації "Народна єдність", активісти якої в березні 2014 роки збирали підписи за проведення "референдуму" про приєднання півострова до Росії.

Пізніше Гайворонський редагував проросійський "Євразійський журнал", хвалив президента РФ Володимира Путіна, був кореспондентом кримської редакції російської "Комсомольскої правди", співпрацював із севастопольським виданням "Примітки", яке вважають опозиційним за критику місцевої влади.

За деякий час Гайворонський заявив, що змінив свою позицію щодо анексії півострова, висловивши надію, що "Україна все ж поверне Крим".