Байден готовий узяти республіканця на пост віце-президента

Колишній віце-президент і демократ Джо Байден готовий розглянути кандидатуру республіканця на пост віце-президента у разі його номінації на виборах у 2020 році

Про це Байден заявив, виступаючи перед виборцями в Нью-Гемпширі.

"Ні, я серйозно … Ви знаєте, є деякі дійсно гідні республіканці, які все ще там, але ось є проблема, вони повинні проявити себе", - цитує Байдена CNN.

Припущення Байдена може свідчити про бажання демократа залучити на свій бік поміркованих республіканців, які послідовно виступають проти Трампа.

Як наголошується, ця заява грунтується на закликах виборців, не зв'язують себе ні з однією з партій, поміркованих демократів, а також республіканців, "які були відчужені президентом Дональдом Трампом". В ході передвиборної кампанії колишній віцепрезидент неодноразово говорив про необхідність працювати з республіканцями в Конгресі, якщо він переможе на виборах у листопаді 2020 року.

Віце-президент обирається на загальнонаціональних виборах в зв’язці з президентом. Найчастіше, особистість віце-президента може як посилити електоральні позиції кандидата в президенти, так і послабити його шанси отримати Білий дім.

Віце-президент не тільки замінює президента у випадку недієздатності глави держави, але також є головою Сенату США.

Загалом, висуванці на посаду президента беруть собі у напарники віце-президентами однопартійців.

Раніше Байден заявляв, що хотів би бачити кандидатом на пост віцепрезидент жінку або представника іншої етнічної групи.