Депутати від "Слуги народу" пропонують змінити регламент Ради

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт про внесення змін до Регламенту Верховної Ради щодо удосконалення законодавчої процедури (№ 2691), яким пропонується закріпити в Регламенті проведення голосувань за законопроєкти по четвергах

Про це повідомляє сайт Верховної Ради.

"У дні проведення пленарних засідань щотижня, як правило у вівторок та середу, проводитиметься обговорення законопроектів за процедурою першого, другого або третього читання; у четвер - голосування", - йдеться у пояснювальній записці.

Авторами законопроєкту є, зокрема, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія та інші народні депутати від "Слуги народу".
"Проєкт розроблено з метою підвищення ефективності роботи парламенту, оптимізації законодавчого процесу, в тому числі шляхом встановлення особливостей розгляду законопроєктів, визначених як невідкладні", - йдеться у пояснювальній записці.

Також законопроєктом визначається, що при розгляді законопроєктів у другому читанні Верховна Рада проводитиме голосування щодо кожної пропозиції, поправки, стосовно яких було прийнято рішення про попередню підтримку не менш ніж однією третиною голосів.

Голосування щодо врахованих головним комітетом пропозицій, поправок проводитиметься після завершення голосування щодо відхилених головним комітетом пропозицій, поправок. При цьому не допускатиметься внесення ідентичних пропозицій і поправок до законопроєкту.

Також пропонується визначити, що до порядку денного сесії Верховної Ради включатимуться позачергово без голосування законопроекти, визначені президентом як невідкладні.

Нагадаємо, що зараз голосування у Раді за законопроєкти відбувається у вівторок, середу, четвер та інколи - в п'ятницю.