США закликали американців негайно покинути Ірак після нападу на посольство та ракетного удару по аеропорту Багдада

Посольство Сполучених Штатів Америки в Іраку закликало американських громадян терміново залишити країну після нападу протестувальників на американське диппредставництво та ракетного удару США по аеродрому у Багдаді

Про це повідомляє агентство Reuters.

Нагадаємо, у ніч на п’ятницю, 3 січня, США завдали ракетного удару по міжнародному аеропорту Багдада в Іраку. Внаслідок цього загинули щонайменше 8 людей, зокрема командувач спецпідрозділу “Кудс”, що належить до Корпусу вартових Ісламської революції Ірану, генерал Касем Сулеймані.

В Пентагоні повідомили, що Сулеймані “активно розробляв плани нападу на американських дипломатів і військовослужбовців в Іраку і по всьому регіону”. Крім того, генерал і підконтрольні йому сили “Кудс” нібито несуть відповідальність за смерті сотень американців і військовослужбовців коаліції.

Водночас верховний лідер Ірану аятолла Хаменеї, а також колишній командир Корпусу вартових іранської революції, а нині секретар Ради політичної доцільності Ірану Мохсен Резаї вже заявили, що Іран “жорстоко помститься” США за вбивство Касема Сулеймані.