У Києві проводили слідчий експеримент з Кузьменко як підозрюваною у справі вбивства Шеремета

На столичних вулицях Івана-Франка, В'ячеслава Липинського та Бульварно-Кудрявській проводили слідчий експеримент у справі вбивства журналіста Павла Шеремета за участі підозрюваної лікарки й волонтерки Юлії Кузьменко

Про це повідомляє hromadske.

Експеримент проводили за участю криміналістів, правоохоронців та Юлії Кузьменко. Завдяки цій слідчій дії хотіли перевірити ходу підозрюваної, щоб згодом порівняти її з тою, яка була зображена у відеоматеріалах слідчих.

Підозрювана була одягнена у те, що було, ймовірно, на ній у день, коли під автівку журналіста Павла Шеремета підклали вибухівку. Зазначимо, що вбивство відбулося влітку, 20 липня 2016-го.

Адвокат волонтерки Юлії Кузьменко Владислав Добош зазначив, що буде клопотати про повторне проведення слідчого експерименту, оскільки на відео з матеріалів справи зображено, що йшли двоє людей. Слідство встановило, що другою людиною, ймовірно, був Андрій Антоненко.

Добош уточнив, що слідчий експеримент сьогодні не завершили. Завтра ще будуть оформлювати все документально та відправляти на експертизу. Ця частина експерименту стосувалася ходи Юлії. 

Раніше адвокат волонтерки Юлії Кузьменко заявив, що отримав повідомлення про слідчий експеримент за годину до його проведення. Планувалося, що експеримент розпочнеться об 18:00, однак його відтермінували.

Добош розповів виданню, що експеримент не розпочався вчасно через те, що правоохоронці до того часу не надали йому відео з матеріалів у справі Шеремета. Відтак він їх таки отримав, на відміну від адвокатів інших підозрюваних.

Віідомо, що повідомлення щодо проведення експерименту отримали також адвокати Яни Дугар та Андрія Антоненка. Адвокат останнього Станіслав Кулик зазначив, що його підзахисний не бере участі в експерименті, і його вже відвезли у слідчий ізолятор.