В Австралії пожежі у лісах наближаються до Сіднея

Австралійська влада залучила 3 тис. військових резервістів для боротьби із масштабними лісовими пожежами, заявив у суботу, 4 січня 2020 року, прем'єр-міністр країни Скотт Моррісон

Про це з посиланням на DW інформує Еспресо.TV.

"Масштаби пожеж виснажують ресурси, і є громади, які явно потребують додаткової допомоги", - заявив він.

Резервні бригади допомагатимуть із доставкою харчових продуктів в села, евакуюватимуть людей, які перебувають в зонах ризику, та відновлюватимуть зруйновані дороги.

В масовій евакуації населення та туристів задіяні військові літаки та вертольоти.

Близько 12,5 млн євро буде виділено на оренду 4-х літаків пожежної допомоги.

Евакуйовані люди будуть розміщені зокрема й на військових базах, зазначив прем'єр.

Окрім того, на південному сході Австралії було оголошено надзвичайний стан, влада наказала залишити свої будинки понад 100 тисячам людей в трьох штатах.

Заступник комісара з питань пожежної служби у Новому Південному Уельсі Роб Роджерс попередив, що жителі, "ймовірно, втратять свої будинки" і що це буде "успіхом, якщо не буде втрачено жодне життя". 

Тим часом влада підтвердила, що через пожежі загинуло ще двоє людей на острові Кенгуру біля узбережжя Південної Австралії. Таким чином кількість жертв зросла щонайменше до 23 осіб. До того ж, цей острів, популярний серед туристів і відомий своєю дикою природою, втратив велику частину національного парку Фліндерс Чейз. У парку проживають кенгуру, коали та єхидни.