"Смерть Америці!", - на церемонії прощання з ліквідованим США генералом Сулеймані закликали до помсти

6 січня в столиці Ірану Тегерані на церемонії прощання з генералом Сулеймані тисячі присутніх вимагали відплати за смерть та скандували антиамериканські гасла

Про це повідомляє видання "Aljazeera".

Журналісти арабського видання зазначають, що державне телебачення Ірану заявило, що на церемонію прощання з загиблими від атаки американського дрону прийшли попрощатися "кілька мільйонів" громадян.

6 січня у Ірані оголошено вихідним днем, щоб дозволити усім охочим попрощатися з колишнім очільником Корпусу вартових Ісламської революції, генералом Касемом Сулеймані. Багато вулиць в центрі Тегерана були закриті для руху автомобілів, не працюють школи та вузи.

Жалобна церемонія проходила на території Тегеранського університету. Потім тіло Сулеймані перенесли на площу Асад в західній частині Тегерана.

Верховний лідер аятола Алі ХаменеЇ, який обіцяв "сувору помсту" за вбивство, очолив молитви за загиблого генерала.

Духовний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї проголосив молитву над тілом Сулеймані. По завершенні молитви аятоли на площі залунало: "Смерть Америці!".

Кореспондент "Aljazeera" зазначив, що на церемонії прощання Хаменеї, що стояв поруч з президентом Ірану Хассаном Рухані та спікером парламенту Ірану Алі Ларіджані почав плакати, коли перед ним постали останки генерала та ще 5 загиблих, накритих прапорами держави.

Також ЗМІ повідомляють, що ліквідованого генерала поховають завтра: ще одна церемонія прощання пройде 7 січня у священному для шиїтів місті Кум, звідки тіло Сулеймані повезуть вже на похорон до рідного міста Керман. 

Світлини та відео з церемонії прощання у Тегерані: