"Ви більше не зможете уникнути відповідальності", - Помпео про ліквідацію іранського генерала

5 січня державний секретар США Майк Помпео прокоментував знищення генерала Корпусу вартових Ісламської революції Касема Сулеймані в Багдаді

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Державний секретар США Майк Помпео коментуючи заяви, згідно з якими наявні дані розвідки не були переконливими,  сказав,  що у вищого керівництва, яке мало доступ до всіх розвідданих, "не було сумнівів".

"Оцінка розвідників була чіткою: не діяти, тобто дозволити Сулеймані і далі займатися плануванням, його терористичною кампанією, що становило б більшу загрозу, ніж ті заходи, на які ми пішли минулого тижня", - заявив держсекретар США.

Вбивство генерала Касема Сулеймані, очільника Корпусу вартових Ісламської революції, що вів бойові дії у Сирії, сильно дестабілізувало Близький Схід.

"Ми заявили іранському режиму: досить! Ви більше не зможете уникнути відповідальності, використовуючи посередницькі сили і думаючи, що ваша країна буде в безпеці. Наша відповідь буде спрямована проти людей, які ухвалюють рішення, людей, які є джерелом загрози, яка походить від Ісламської Республіки Іран", - прокоментував Помпео ліквідацію іранського генерала.

Він наполіг на законності завданих ударів і заявив, що будь-які американські удари в майбутньому також будуть законними. Також він додав, що адміністрація Трампа на цьому тижні проінформує Конгрес про розвиток подій.