Авіакатастрофа в Ірані: у МАУ виключили можливість помилки екіпажу та назвали імена пілотів

Лайнером Boeing 737 компанії "Міжнародні авіалінії України", який розбився в Ірані, керували досвідчені пілоти, які мали тисячі годин нальоту на літаках цієї моделі

Про це заявили на брифінгу представники МАУ, передає Еспресо.TV.

"Гапоненко Володимир, командир, 11600 годин нальоту, майже весь наліт - на 737; 5,5 тис. - командирського. Наумкін Олексій, інструктор, 12 тис. годин нальоту, 6600 - як КПС (командир повітряного судна - ред.) на 737. Другий пілот - Хоменко Сергій, 7600 годин нальоту на літаку 737", - сказав віце-президент компанії по льотній роботі Ігор Сосновський.

Представник МАУ виключив можливість помилки екіпажу.

"Рахуючи складність і тривалість рейсу, на літаку був посилений екіпаж. Екіпаж відпочивав у гостиниці в Тегерані перед вильотом. Знаючи, що Тегеран не є простим аеропортом, наші всі підготовки всього льотного складу на 737 останні кілька років проводяться виключно в аеропорту Тегерана. У процесі перевірок перевіряється майстерність льотчиків саме щоб оцінити їхні дії саме в аварійнй ситуації. Маючи дані, що літак набрав 2400 метрів висоти, помилка екіпажу мінімальна - ми її просто не припускаємо. Враховуючи їхній досвід, дуже складно сказати, що там могло бути щось із екіпажем. На літаку було 6 бортпровідників", - додав Сосновський.

Технічний директор МАУ Олександр Шакієв зазначив, що компанія придбала літак новим, перед рейсом він пройшов перевірку і жодних зауважень у екіпажу до машини не було.

"Літак 2016 року випуску, отриманий безпосередньо з заводу, до цього не  експлуатувався ніде, зауважень по матчастині не було, останню перевірку проходив 6 січня, жодних зауважень не було, літак був справним, від екіпажу ані після прильоту в Тегеран, ні перед вилітом жодних зауважень не було", - сказав Шакієв.