Авіакатастрофа в Ірані: Канада прагне долучитися до розслідування - Трюдо доручив домовитися про співпрацю

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо висловив співчуття по загиблим та доручив МЗС налагодити зв'язки з Іраном для розслідування катастрофи українського літака

Про це Джастін Трюдо повідомив на нічному брифінгу, щодо катастрофи о 6 ранку за Києвом.

"Канада спиратиметься на міжнародних партнерів для консульської підтримки та звернеться безпосередньо до Ірану з проханням допомогти в розслідуванні аварії українського літака в Ірані, в результаті якого загинули щонайменше 63 канадці", - заявив Трюдо.

Він зазначив, що 138 із 176 осіб на борту літака рейсу, що прямував до Києва, мали продовжити переліт до Канади.  Всі на борту загинули, коли літак розбився незабаром після злету.

"Канада є однією з небагатьох країн з високим рівнем експертизи, коли справа стосується подібних аварій, тому ми можемо внести великий внесок", - сказав прем'єр-міністр.

Трюдо висловив впевненість, що його країна зробить все можливе для розслідування "як через союзників, так і безпосередньо."

За його словами, міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань 9 січня поговорить з міністром закордонних справ Ірану Мохаммадом Джаведом Заріфом про питання залучення Канади до розслідування катастрофи.

Довідка: Канада розірвала дипломатичні відносини з Ісламською республікою Іран у 2012 році.