Голова ОДА Олексій Кучер ризикує потрапити під вплив "старої влади" в Харкові - ЗМІ

Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер вирішив втрутитися в конфлікт мера Харкова Геннадія Кернеса з підприємцями найбільшого в Східній Європі торгового центру "Барабашово", засновником якого є давній опонент мера народний депутат Олександр Фельдман

Про це повідомляє Деловая столица.

Нагадаємо, конфлікт довкола "Барабашово" триває понад рік, влада Харкова спочатку намагалася роздробити ринок через створення лояльних ініціативних груп, пізніше комунальних підприємств з більш низькими орендними ставками, а восени зовсім вирішила побудувати через ТЦ дорогу. Адміністрація "Барабашово" своєю чергою звинувачує міську владу в спробі рейдерського захоплення ринку і категорично проти будівництва дороги через ТЦ. "Це зруйнує ринок, і підприємці залишаться без роботи", - зазначають в адміністрації ТЦ. Перед Новим роком в ситуацію втрутився недавно призначений голова ОДА Олексій Кучер.  

"На початку січня Олексій Кучер в ОДА зібрав на нараду представників мерії, адміністрації ринку "Барабашово" і підприємців. На цій зустрічі реальні підприємці заявили про рейдерську атаку на "Барабашово" і категорично відмовилися від запропонованого мерією сценарію - знесення частини ринку, перенесення торгових місць на новий майданчик і підписання угоди про оренду торгових точок із міським комунальним підприємством. Підприємці заявили, що всі харківські комунальні ринки дивним чином спочатку стали збитковими, потім різко перейшли в оренду, а слідом і у власність людей, пов'язаних з мером Кернесом. Більш того, великі частки більшості міських ринків відкрито належать пасинку мера - Родіону Гайсинському", - пише видання Деловая столица. 

Активісти зазначили, що вперше на зустріч з Кучером на вимогу голови ОДА потрапили реальні підприємці, а не тільки представники "ініціативних груп" Кернеса, які не працюють на «Барабашово». 

"За результатами наради Кучер запропонував провести ще одну зустріч. На даний момент він намагається демонструвати нейтралітет. Губернатор розуміє, що до наступних місцевих виборів, які пройдуть вже в цьому році, місту не потрібен соціальний вибух ... Тому ця ситуація стане випробуванням для нового голови ОДА, і від того, чи зможе Кучер реально вирішити проблему або піде на здачу позицій на користь Кернеса, означатиме, що регіон, як і раніше, залишається під повним впливом старої влади", - зазначає Деловая столица.