Конгрес обмежить військові повноваження Трампа в Ірані

Палата представників Конгресу США проголосує у четвер, 9 січня, за резолюцію, яка обмежить військові повноваження президента Дональда Трампа в Ірані

Про це заявила спікер Палати Ненсі Пелосі, повідомляє CNBC.

"Адміністрація (президента Трампа - ред.) повинна співпрацювати з Конгресом для просування негайної ефективної стратегії деескалації, яка запобігає подальшому насильству. Америка і світ не можуть дозволити собі війну", - заявила Пелосі, оголосивши про голосування за резолюцію про військові повноваження Трампа, яку висуне конгресмен Елісса Слоткін.

У своїй заяві Пелосі також наголосила, що вбивство адміністрацією Трампа іранського генерала Касема Сулеймані "поставило під загрозу наших військовослужбовців, дипломатів та інших людей, а також загрожує серйозною ескалацією напруженості з Іраном".

У документі зазначається, що без подальшого дозволу Конгресу військові дії Білого дому щодо Ірану мають бути припинені протягом 30 днів. Ця резолюція аналогічна тій, яку представив у Сенаті демократ Тім Кейн.

Резолюція може отримати схвалення Палати представників Конгресу, де більшість мають демократи. Однак залишається питання, чи підтримає її Сенат, який контролюють республіканці, відзначають оглядачі.