Орбан хоче зустрітися з Зеленським, щоб змінити відносини Угорщини та України

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан розповів про те, що угорська сторона намагалася домовитися про його зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, проте вона так і не відбулася

Орбан сказав, що зараз потрібно поліпшити відносини Угорщини та України та для цього необхідна зустріч із Зеленським, передає угорське видання Blikk.

"Україна величезна країна і так себе веде. Попри всі спроби Угорщини, українсько-угорська зустріч не відбулася. Угорщина вказала на свою готовність, але українська сторона не стала приймаючою стороною. Але щось має статися, тому що, попри різницю в розмірах, ми сусіди. Наші відносини порушені, це треба змінити, це вимагає особистої зустрічі: ми чекаємо своєї черги", - сказав Орбан на своїй пресконференції в четвер.

Як відомо, уряд Орбана протестує проти освітнього та мовного законів України. Київ вважає, що обидві сторони повинні піти на поступки, аби владнати конфлікт.

У листопаді Джордж Кент, високопосадовець Держдепу США, відповідальний за відносини з Україною, на допиті в рамках процедури імпічменту президента розповів, що Орбан та президент РФ Владімір Путін "активно паплюжили Україну" перед Дональдом Трампом, "заявляючи, що вона корумпована, кажучи, що Зеленський підкоряється олігархам, зокрема згадуючи про цього одного олігарха Коломойського, негативно формуючи картину України і навіть особисто президента Зеленського".